Gratis Computer Råd

Förbättra din PC hastighet: 4 enkla tips för Windows 7

Obs: För att fortsätta måste du vara inloggad som administratör, annars kommer du förmodligen inte kommer att kunna slutföra alla steg. Dessa tips är grundläggande, det finns andra rutiner som också kan nå målet, men jag rekommenderar dessa som en start.

Tips 1. Få lite utrymme!

Datorn kan bli trångt mycket lätt med saker som inte används eller skulle vara tillfällig. Verktyget här heter Diskrensning. För att använda detta verktyg:

Ett. Klicka på Start, sedan på Alla program, klicka på Tillbehör, klicka Systems Verktyg, och klicka sedan på Diskrensning. Ange sedan den enhet du vill rensa och vänta på programmet att analysera disken.

2. En dialogruta visas där du blir ombedd att välja vilka filer som ska tas bort i listan Filer att ta bort listan, här kan du välja att hålla något eller bara bli av med allt. Kolla bara de som du vill ta bort och klicka på OK.

Tre. Du kan bli ombedd att bekräfta åtgärden, så klickar du på Ja. Några minuter senare kommer processen att slutföra och stänga dialogrutan.

Tips 2. Kolla efter fel.

Hårddiskar kan utveckla dåliga sektorer, kan dessa bromsa data som skrivs eller sparande. Att söka igenom vår disk efter fel vi använder verktyget Felkontroll. För att använda detta verktyg:

Ett. Klicka på Start och sedan Dator.

2. Högerklicka på den hårddisk som du vill skanna, välj och klicka på Egenskaper.

Tre. I dialogrutan klickar du på fliken Verktyg, klicka sedan på knappen Kontrollera nu.

4. I nästa dialogruta, välj Sök efter och försök att reparera skadade sektorer alternativ och klicka på Starta.

Fem. Detta kommer att starta processen, om några skadade sektorer hittas väljer att åtgärda / återställa / reparera dem.

6. När du är klar stäng alla fönster som är.

Tips 3. Kassera buggar och skydda din dator.

Spyware, malware, adware, virus och mycket annat nasty programvara utgör ett hot mot din sekretess och kan hindra din hastighet datorns uppgift och prestanda. Det finns massor av skadlig Tools Software Removal tillgängliga, även om de flesta av dem är ganska effektiv, kanske du vill rådfråga tekniska forum för att se användarrecensioner för dem och jag rekommenderar också se specialiserade webbplatser som innehåller tekniska recensioner av dessa program så att du kan hitta den bästa som passar din budget. Dessa program har en egen guide för att hjälpa dig.

Tips 4. Organisera och konsolidera din disk.

Som en hektisk kontor, om skivan är väl organiserat och alla papper är i sin rätta plats, går allt snabbare och smidigare. Verktyget för att använda här är Diskdefragmenteraren. (I vissa fall denna uppgift redan planerat på en regelbunden basis som standard, här antar vi inte)

Ett. Klicka på Start, Alla program, klicka på Tillbehör, klicka på Systemverktyg och slutligen på Diskdefragmenteraren.

2. I dialogrutan på den enhet du vill defragmentera, klicka på Analysera disk.

Tre. Efter det avslutade en dialogruta rekommendera eller inte defragmentering baserat på de resultat som uppnåtts, att inleda arbetet på Defragmentera disk. Du kommer att kunna följa processen i Aktuell status Area, under Progress kolumnen. Efter att ha avslutat resultat visas.

4. Om du vill visa en detaljerad rapport av resultaten Klicka på Visa rapport när du är klar klicka sedan på Stäng för att stänga dialogrutan.

Fem. Om du vill stänga verktyget klickar du bara på knappen Stäng i namnlisten.

Jag rekommenderar att göra detta grundläggande underhåll på en regelbunden basis så att din dators prestanda håller upp till uppgiften.

För att öka ditt system prestanda, ladda ner Max Utilities.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska