Gratis Computer Råd

Vad göra när datorn kraschar?

Vad gör du när din dator kraschar är ofta den frågan som vi ställer oss, när du arbetar glatt och helt plötsligt datorn inte längre fungerar.

Kan det vara ett virus, en bortskämd Windows-system, ett malware, överspänning, konflikt av drivrutiner eller att maskinen har slut på minne? Det kan vara en av dem, men det är mycket svårt att räkna ut vad det är när processorn inte fungerar. Att få en hög kvalitet registret renare programvara kan hjälpa till att lösa detta problem på datorn snabbt.

Det första man bör göra är att starta om maskinen. Det finns olika sätt att starta om systemet. Den första mjuka metoden att trycka på Ctrl, Alt och Delete samtidigt. Tryck på knapparna och vänta och se om det startar. Det bör reagera om det reagerar på tangentbordet. Denna metod är den säkraste eftersom den inte tillåter att datorn förstöra Windows-registret eller någon annan programvara. Den enda nackdelen är att du kommer att förlora data som inte sparats.

En annan metod för att starta maskinen med strömbrytaren för att stänga av. Dess en rättfram metod som kan leda till skador i Windows och vissa program. Processen är enkel och det bara kräver en att trycka ner maskinens strömbrytare. När datorn är avstängd, starta den. Detta kan göra att Windows-fil registret tar skada och även data som inte sparats går förlorade.

Den sista metoden är att döda strömmen metoden. Detta är den minst önskvärda sättet att starta om systemet. Detta eftersom det kan skada processorer mjukvara eller hårdvara. När man är mycket försiktig, det minskar risken för skador på hårddisken.

När du slår på datorn, är det dags att starta upp alternativ för Windows. Så snart maskinerna börjar omstart, tryck på F8 på tangentbordet. Det är dags nu att reparera processorn. Om det är första gången för att starta upp systemet, kan du välja "Starta Windows normalt" alternativet. Om inte, försök sedan Senast fungerande konfiguration. Detta kommer att vara en uppföljning av den senaste lyckade starten av Windows. Det finns ingen skada på mjukvara eller drivrutiner.

Ett annat alternativ är att försöka starta upp Windows med säker nätverksanslutning läge. Detta läge använder vissa förare och enheter i systemet. Den viktigaste rollen för att använda den säkra metoden är att ansluta till Internet och sedan använda Systemåterställning. Om det börjar att starta och anslutningen är upprättad, ska du omedelbart använda en online-checker för att identifiera om någon skadlig kod är ansvarig.

Även strukturen är på felsäkert läge, använder Systemåterställning är nästa bästa steg. "System Restore"-funktionen sparar oftast någon tidigare Windows-registret i händelse av eventuella händelser på din processor. Förutsatt att du tillåter återställningen systemet att spara alla registret versioner, kan de lätt laddas och maskinen börjar arbeta igen.

Man kan också försöka använda windows reparation alternativ som är oftast på avancerade startalternativ. Det rekommenderas också att man stövlar utanför antivirus systemet. Om alla alternativ inte fungerar, bör du konsultera en professionell. Jag lyckades själv att städa upp min dator genom att ladda ner högkvalitativ programvara registret renare och skulle rekommenderar.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska