Gratis Computer Råd

Defragmentera din dator

Om några av er har problem med en långsam dator och undrar hur man kan snabba datorn upp, kan du förbättra datorns prestanda genom att defragmentera hårddisken.

Att göra detta på regelbunden basis är en nödvändig praxis att hålla datorn utför på en högre nivå. Och det är ganska lätt och säkert att göra själv.

Så "Vad defragmentera?" du frågar och hur kommer det att påskynda min dator?. I en jist, defragmentera konsoliderar eller ordna fragmenterade filer som har bildats på datorns hårddisk med tiden och återförenar data (filer) så att datorn fungerar mer effektivt.

Varför behöver vi för att defragmentera våra datorer?

Eftersom fragmentering är en naturlig företeelse. När vi använder våra datorer vi ständigt sparar, ändrar och radera filer. När vi gör ändringar i en fil eller ett program ändringarna inte görs i filen på sin ursprungliga plats, men på en annan plats på hårddisken. Och när ännu fler förändringar görs och sparas det får lagras i ännu en plats på vår hårddisk. När detta händer fragmentering har inträffat. Detta gör det svårare för våra datorer för att söka efter filer, vilket i sin tur, myrar våra datorer ner. Som alltid går, får våra filer och hårddiskar fragmenterad (separerad), vilket saktar ner vår dators prestanda eftersom det måste se ut på många platser för en fil. Så defragmentera din dator kommer att hjälpa dig "påskynda min dator upp".

Vad kan vi göra för att åtgärda detta?

Så som jag sa ovan att du kan göra detta manuellt varje gång eller upprätta en tidsplan för Diskdefragmenteraren, (som är en del av datorn) för att göra det åt dig. Att manuellt göra det följer du dessa steg.

Klicka på knappen Start> Alla program> Tillbehör> Systemverktyg> Diskdefragmenteraren

Du kan bli ombedd att sätta ett lösenord eller konfiguration kod i så fall skriva in informationen i.

Även här kan du också ställa in ett schema för att automatiskt defragmentera.

Klick-> Anpassa Schema (om du väljer att skapa ett. Om inte, gå vidare till defragmentera nu)

Klicka på Defragmentera nu

Defragmentera disken kunde bara ta ett par minuter eller det kan ta några timmar beroende på graden av fragmentering. Men, kan du använda datorn medan den är defragmentering. Kanske har du Diskdefragmenteraren på ett schema för att automatiskt göra detta en gång i veckan som jag gör. Tips: Det skulle vara en bra idé att göra så du inte glömmer att göra det. Detta kommer att hjälpa till att hålla datorn igång effektivt men det finns andra saker du kan göra för att göra din dator springa ännu snabbare, som att städa registret, uppdatera drivrutiner och underhålla System Resource Manager.

Om du undrar hur man kan "påskynda min dator upp" ännu mer och få det att fungera med optimal prestanda använder Uniblue. De är ett väl betrodda företag som har fått över hundra 5 Star Awards. Du har möjlighet att få PowerSuite paket som helt optimerar din dator eller du kan bara få det individuella programmet. Det är upp till dig. Jag använde Registry Booster, som också har en möjlighet att defragmentera din dator om du väljer. Jag använde båda och min dator har varit igång smidigt sedan dess.

Så prova detta. Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa några av er ut.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska