Gratis Computer Advice

Forskellige typer af spywares og deres konsekvenser

En spyware er dybest set en lille software program, der bruges oftest til at indsamle og videregive oplysninger fra online computer-platforme.

De fleste af de spywares der findes i dag kommer som bundtet med andre former for software, der downloades fra internettet og bliver installeret som legitime programmer på ofrets harddisk. Dette er den første og vigtigste identitet: spywares aldrig komme som enkeltstående programmer, men er for det meste 'taget for givet' som sekundært program associeret med det primære software, der downloades eller installeres. Nu kan det være en praktisk browserværktøjslinjen et antivirusprogram, instant messaging plugin, eller blot nogen anden browser-baseret udvidelse efterligner som en harmløs og nyttig computerprogram. Dog kan følgerne af sådanne ansøgninger spænder fra tastetryk skovhugst og IP sporing til identitetstyveri / misbrug / forkert og faldt systemets ydeevne. Der findes mange typer af spywares prolifererende over internettet og er baseret på de mest almindelige tendenser, der følger nogle af de store foretagender:

Adware: Normalt installeres som en harmløs webapplikation, en adware grundlæggende overvåger og registrerer online aktivitet tendenser på edb-systemer. Disse programmer hjælpe nogle drillesyge web firmaer til at målrette dig med deres reklamer og tjene økonomiske fordele. En grundlæggende metode til at opdage en adware er at observere din online søgemaskine forespørgsel resultater - hvis de normalt hente et sæt fælles hjemmesider igen og igen, eller landet, til et upassende websteder når du klikker noget andet, kan din computer være nesting et bundtet adware i enhver browser add-on.

Browser Hijacker: Generelt kan ethvert program, der sætter din browsers startside til noget andet (uden din accept eller tilladelse) betegnes som en hijacker program. Det har to primære formål på computeren udover sniffing på dine digitale legitimationsoplysninger: at holde omdirigere dig til et bestemt websted for at øge sin side rang og sælge din online aktivitet tendenser til tredjeparts web marketing firmaer. Det er alle billige og irriterende, men de er ligeglade.

Key Logger: En gennemsigtig ansøgning, som logger dine tastetryk og sender dem til en bestemt destination online. Disse centrale strøg omfatter alt, hvad du skriver på din computer - ID'er, adgangskoder, webadresser, personlige noter, e-mails osv. En endnu værste faktum er, at disse centrale loggere kan skjule ved siden af ​​en potentielt "nyttige" ansøgning, som en MMS eller fildeling software, som beskytter den fra traditionelle antivirusprogrammer. Derfor er den bedste måde at opdage og fjerne en sådan ansøgning er at installere en firewall klient, som normalt besidder evnen til at fange uautoriserede forbindelser oprettet med computeren. Derudover bør alle brugere lærer at overvåge og genkende aktive internetforbindelser på hans / hendes computer for at opdage og fjerne denne type spywares.

Invisible Snippets: Disse er usynlige applikationer i modsætning til ovenstående tre, og holde fortsætter deres spionage uden dukke op i form af en software interface. Dette er den mest almindeligt spredes type spywares, der primært er kendt for at bremse den samlede systemets ydeevne. De er almindeligt indledt som selvbærende ruter, der har evnen til at skabe restriktioner på computersystemer. En sjovere side er: usynlige snippets er almindeligt navngivet af deres udviklere efter normal systemtjenester som 'rundll32', 'tjenester', 'svchost', 'explorer' osv., hvilket gør en gennemsnitlig bruger som dig til at tænke to gange, før slutter dem servicesektoren panelet, selv efter de er opdaget og identificeret som trusler.

Der er masser af andre. En meget nyttig tip til at identificere en spyware infektion på din computer er at holde notere alle de processer og tjenester, der kører på back-end af dit system. Endvidere en fælles følgeslutning, der kan gøres mellem alle disse typer af spywares er, at disse programmer rent faktisk at gøre noget andet, mens bliver brugt til noget andet, og nu ved du hvorfor du ikke besked om, at "noget andet". Endelig har de forbruge en enorm mængde båndbredde samt systemets hukommelse (udover at stjæle dine oplysninger), hvilket klart gør dem til krepere af applikationer nogensinde er skabt!Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska