Gratis Computer Advies

Verschillende soorten van spyware en hun implicaties

Een spyware is eigenlijk een kleine software-applicatie, die meestal wordt gebruikt om informatie te verzamelen en doorgeven van online computer-platforms.

De meeste van de spyware in het bestaan ​​vandaag de dag komen als gebundeld met andere vormen van software die wordt gedownload van het internet en krijgen geïnstalleerd als legitieme programma's op de harde schijf slachtoffer. Dit is de eerste en belangrijkste identiteit: spyware nooit komen als stand-alone software-programma's, maar zijn meestal 'genomen-voor-volmacht' als secundaire programma verbonden met het primaire software gedownload of geïnstalleerd. Nu, kan het een handige browser toolbar, een antivirusprogramma, instant messaging plugin, of gewoon een andere browser-based extensie imiteren als een onschadelijke en nuttige computertoepassing zijn. Echter, de gevolgen van dergelijke toepassingen variëren van toetsaanslagen vastleggen en IP tracing tot identiteitsdiefstal / mishandeling / misbruik en de systeemprestaties afgenomen. Er zijn vele soorten van spyware prolifererende via internet en op basis van de meest voorkomende trends, volgt zijn enkele van de belangrijkste daarvan:

Adware: Meestal geïnstalleerd als een onschuldig webapplicatie, een adware eigenlijk controleert en registreert online activiteiten trends op een computer-systemen. Deze toepassingen helpen bij sommige ondeugende web-bedrijven om u te richten met hun advertenties en verdien financiële voordelen. Een eenvoudige methode om een ​​adware te detecteren is om uw online zoekopdracht in de zoekmachine resultaten te observeren - als ze meestal een reeks gemeenschappelijke websites halen opnieuw en opnieuw, of op het land dat u een ongepaste websites op iets anders te klikken, kan uw computer nestelen zijn een adware gebundeld in een browser add-on.

Browser Kaper: In het algemeen, elk programma dat van uw browser standaard startpagina zet om iets anders (zonder uw aanvaarding of toestemming) kan worden aangeduid als een kaper programma. Het heeft twee primaire doelen op de computer naast snuiven op uw digitale referenties: te houden wordt omgeleid naar een bepaalde website voor het verhogen van de page rank en om uw online activiteiten trends te verkopen aan derden web marketing bedrijven. Het is allemaal goedkoop en vervelend, maar ze niet schelen.

Key Logger: Een transparante applicatie die uw toetsaanslagen registreert en stuurt ze naar een bepaalde bestemming online. Deze toetsaanslagen bevatten alles wat u typt op uw computer - ID's, wachtwoorden, webadressen, persoonlijke notities, e-mails, enz. Een nog ergste feit is dat deze key loggers kunnen worden verbergen naast een potentieel 'bruikbare' applicatie, zoals een multimedia of file sharing-software, die het beschermen tegen conventionele antivirus programma's. Daarom is de beste manier om een ​​dergelijke applicatie te sporen en te verwijderen is om een ​​firewall-client, die meestal beschikt over de mogelijkheid om onbevoegde verbindingen gelegd met de computer te vangen installeren. Daarnaast moet elke gebruiker leren om actieve internetverbindingen te controleren en te herkennen op zijn / haar computer voor het opsporen en verwijderen van dit soort spyware.

Onzichtbare Snippets: Dit zijn onzichtbare toepassingen in tegenstelling tot de drie bovengenoemde, en houdt de voortzetting van hun spionage-activiteiten zonder te laten zien in de vorm van een software-interface. Dit is de meest voorkomende vorm van spyware verspreid, die vooral bekend zijn voor het afremmen van de systeemprestaties. Ze worden vaak ingeleid zichzelf onderhoudende diensten, die het vermogen om beperkingen op computersystemen creëren. Een grappiger kant is: onzichtbaar snippets worden vaak genoemd door hun ontwikkelaars na het normale systeem diensten zoals 'rundll32', 'dienstverlening', 'svchost', 'verkenner' enz., waardoor een gemiddelde gebruiker als je twee keer nadenken voordat ze eindigen in het panel services, zelfs nadat ze zijn gedetecteerd en geïdentificeerd bedreigingen.

Er zijn tal van anderen. Een zeer nuttige tip voor het identificeren van een spyware-infectie in uw computer is kennis te nemen van alle processen en services op de back-end van uw systeem te houden. Verder, een gemeenschappelijke conclusie die kan worden gemaakt tussen al deze vormen van spyware is dat deze programma's daadwerkelijk iets anders terwijl wordt gebruikt voor iets anders te doen, en nu weet je de reden waarom u geen melding over dat 'iets anders'. Tot slot, ze verbruiken een enorme hoeveelheid netwerkbandbreedte, alsmede systeemgeheugen (naast het stelen van uw gegevens), die duidelijk maakt ze de smerigste van applicaties ooit gemaakt!Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska