Gratis Computer Advice

Ulike typer spywares og deres implikasjoner

En spyware er i utgangspunktet et lite program, som er mest brukt til å samle inn og overføre informasjon fra elektroniske datamaskin plattformer.

De fleste av spywares som finnes i dag kommer som sammen med andre former for programvare som er lastet ned fra internett og få installert som legitime programmer på offerets harddisk. Dette er det første og viktigste identitet: spywares aldri komme som frittstående programmer, men er stort sett "tatt-for-gitt" som sekundær program tilknyttet primære programvare som lastes ned eller installeres. Nå kan det være en hendig nettleser verktøylinje, et antivirusprogram, instant messaging plugin, eller rett og slett noen annen nettleser-basert utvidelse etterligne som en harmløs og nyttig dataprogram. Imidlertid kan konsekvensene av slike søknader varierer fra tastelogging og IP sporing til identitetstyveri / misbruk / misbruk og redusert ytelse. Det finnes mange typer spywares prolifererende over internett, og basert på de vanligste trendene som følger noen av de store er:

Adware: Vanligvis installeres som en harmløs webapplikasjon, en adware utgangspunktet overvåker og registrerer online aktivitet trender på en datasystemer. Disse programmene hjelpe noen rampete web bedrifter å målrette deg med sine annonser og tjene økonomiske fordeler. En grunnleggende metode for å påvise en adware er å observere din online søk på søkemotoren resultater - hvis de vanligvis hente et sett av felles nettsider og om igjen, eller land du til en upassende nettsteder når du klikker noe annet, kan maskinen være hekkende en adware buntet inn i noen nettleser add-on.

Browser Hijacker: I generelle termer, kan hvilket som helst program som setter nettleserens standard hjemmeside til noe annet (uten din godkjennelse eller tillatelse) betegnes som en kaprer program. Den har to primære formål på datamaskinen din uten å snuse på de digitale legitimasjon: å holde omdirigere deg til et bestemt nettsted for å øke sin side rang og selge dine aktiviteter på nett trender til tredjeparts webmarkedsføringsfirmaer. Det handler billig og irriterende, men de bryr seg ikke.

Key Logger: En gjennomsiktig program som logger dine tastetrykk og sender dem til en bestemt destinasjon på nettet. Disse tastetrykk inkluderer alt du skriver på datamaskinen - IDer, passord, web-adresser, personlige notater, e-post, etc. En enda verste faktum er at disse tasteloggere kan være gjemt ved siden av en potensielt "nyttige" program, som en multimedia eller fildelingsprogrammer, beskytter den mot konvensjonelle antivirusprogrammer. Derfor er den beste måten å oppdage og fjerne en slik søknad for å installere en brannmur klient, som vanligvis besitter evnen til å fange uautoriserte tilkoblinger som er opprettet med datamaskinen. I tillegg bør hver bruker lære å overvåke og gjenkjenne aktive internett-tilkoblinger på hans / hennes datamaskin for å oppdage og fjerne denne typen spywares.

Invisible Tekstutdrag: Disse er usynlige applikasjoner i motsetning til over tre, og holde fortsetter sine spionaktiviteter uten å dukke opp i form av en software-grensesnitt. Dette er den mest spredte type spywares, som primært er kjent for å bremse ned den totale systemytelsen. De er ofte initiert som selvbærende tjenester, som har evne til å skape begrensninger på datasystemer. En morsommere side er: usynlige tekstutdrag er ofte navngitt av sine utviklere etter vanlig systemtjenester som 'rundll32', 'tjenester', 'svchost', 'explorer' etc., som gjør en gjennomsnittlig bruker som deg til å tenke to ganger før du avslutter dem i tjenestene panel, selv etter at de er oppdaget og identifisert som trusler.

Det er mange andre. En meget nyttig tips for å identifisere en spyware infeksjon i datamaskinen, er å holde oppmerksom på alle prosesser og tjenester som kjører på back-end av systemet. Videre er en vanlig slutning som kan gjøres mellom alle disse typer spywares at disse programmene faktisk gjøre noe annet samtidig som brukes for noe annet, og nå vet du grunnen til at du ikke får beskjed om at "noe annet". Til slutt, bruker de en enorm mengde båndbredde samt systemminne (foruten stjele informasjon), som tydelig gjør dem det ekleste av applikasjoner som noensinne er laget!Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska