Gratis Computer Råd

Olika typer av spionprogram och deras följder

Ett spionprogram är i grunden ett litet program, som främst används för att samla in och överföra information från online datorplattformar.

De flesta spionprogram som finns i dag kommer som tillsammans med andra former av mjukvara som laddas ner från internet och installeras som legitima program på offrets hårddisk. Detta är det första och viktigaste identitet: spywares aldrig komma som fristående program, men är mestadels "tas för givet" som sekundär applikation associerad med primära programvara som hämtas eller installeras. Nu kan det vara en praktisk webbläsarens verktygsfält, ett antivirusprogram, snabbmeddelanden plugin, eller helt enkelt någon annan browser-baserade förlängning imitera som en ofarlig och nyttig datorprogram. Däremot kan konsekvenserna av sådana applikationer från loggar tangenttryckningar och IP spårning till identitetsstöld / missbruk / missbruk och minskad prestanda. Det finns många typer av spywares förökar sig över internet och på grundval av de vanligaste trenderna som följer några av de större:

Adware: Vanligtvis installeras som en ofarlig webbapplikation, en adware princip övervakar och registrerar online-aktivitet trender på ett datorsystem. Dessa applikationer hjälper några busiga webb företag att rikta dig med sina annonser och tjäna ekonomiska fördelar. En grundläggande metod för att detektera en adware är att observera din online resultat från sökmotorer sökfråga - om de brukar hämta en uppsättning gemensamma webbplatser och om igen, eller mark du till en olämplig webbplatser när du klickar något annat, kan datorn vara häckande ett adware medföljande i en webbläsare add-on.

Webbläsare kapare: I allmänna termer kan alla program som sätter din webbläsares startsida till något annat (utan ditt godkännande eller tillstånd) betecknas som en kapare program. Den har två primära syften på datorn förutom att sniffa på dina digitala bevis: att hålla omdirigera dig till en viss webbplats för att öka sin sida ranking och sälja din online-aktivitet tendenser till utomstående företag webbmarknadsföring. Det är allt billigt och irriterande, men de bryr sig inte.

Key Logger: En transparent program som loggar dina tangenttryckningar och skickar dem till en viss destination på nätet. Dessa knapptryckningar inkluderar allt du skriver på din dator - ID, lösenord, webbadresser, personliga anteckningar, e-post, etc. En ännu värsta Faktum är att dessa keyloggers kan gömma bredvid en potentiellt "nyttiga" program, som ett MMS eller fildelningsprogram, skydda den från konventionella antivirusprogram. Därför är det bästa sättet att upptäcka och ta bort en sådan ansökan att installera en brandvägg klient, som vanligtvis besitter förmågan att fånga obehöriga anslutningar som upprättats med datorn. Dessutom bör varje användare lär sig att övervaka och identifiera aktiva Internet-anslutningar på hans / hennes dator för att upptäcka och ta bort denna typ av spywares.

Invisible Snippets: Dessa är osynliga applikationer skillnad ovanstående tre, och hålla fortsätter sina spionage utan att visa upp i form av en programvara gränssnitt. Detta är den vanligaste spridda typen av spionprogram, som främst är känd för att bromsa det totala systemets prestanda. De är ofta initierad som självunderhållande tjänster, som har förmåga att skapa restriktioner för datorsystem. En roligare sida är: osynliga snuttar ofta namnges av deras utvecklare efter normala systemtjänster som "rundll32", "tjänster", "svchost ',' Explorer 'etc, vilket gör en genomsnittlig användare som dig att tänka två gånger innan du avslutar dem i tjänstesektorn panelen, även efter att de upptäcks och identifieras som hot.

Det finns massor av andra. Ett mycket bra tips för att identifiera ett spionprogram infektion i din dator är att hålla del av alla processer och tjänster som körs på back-end av ditt system. Vidare är en vanlig slutsats som kan göras mellan alla dessa typer av spionprogram som dessa program faktiskt göra något annat samtidigt används för något annat, och nu vet du varför du inte meddelas om att "något annat". Slutligen, de förbrukar en enorm mängd bandbredd samt systemminne (förutom att stjäla din information), vilket tydligt gör dem det otäckaste av ansökningar som någonsin skapats!Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska