Gratis Computer Råd

När använder du registret renare för att reparera registret problem?

Datorn är utan tvekan den bästa uppfinningen i det senaste decenniet. Den har utvecklats från stora långsam hantering stordatorer till små multi-processor tabletter. Dessa enheter är verkligen en glädje att ha eftersom de gör våra liv enklare. Det finns tillfällen, dock, att oväntade problem uppstår. Även om det finns massor av möjliga problem där ute, hjälper det att söka igenom vår dator och reparation frågor registret regelbundet.

Registret är en databas som innehåller konfigurationsinställningar för varje mjukvara och hårdvara på datorn. Windows-baserade system är beroende av denna databas eftersom den sparar mycket bearbetningstid. Organisera informationen vårt program behöver snabbare uppstart eftersom programmet vet var du ska leta efter sin inresa.

Du kan tänka på registret som lånekort katalog. Varje ansökan kontrollerar katalogen för dess installation katalog, video och ljud alternativ, detaljer drev och många fler. Detta är nödvändigt så att programmet vet var det kan få sina resurser och hur mycket resurser den behöver.

Ett register renare kan reparera registret problem genom att söka efter dubbletter eller värdelösa poster. De poster som vanligtvis avlägsnas innefattar saknas delade DLL-filer, bibliotek typ, hjälpfiler, stigar ansökan, föråldrade mjukvara och många fler. Dessa saker belamra vårt register och tjänar inget syfte vistas där. Många situationer uppstår som kräver en användare att reparera registret problem. En bra tid att köra ett register renare är när du har installerat en hel del hårdvara på en dator. Järnaffärer oftast uppgifter avseende fysiska gränssnitt på registret. Om den fasta programvaran på enheten inte är korrekt programmerad eller fel uppstod under installationen, det finns en chans att uppgifterna blir korrupta eller lagra felaktiga uppgifter. Detta skulle vara ett bra tillfälle att köra en renare.

Ett register renare behövs också när du avinstallerar, installerar eller uppdatera program upprepade gånger. Avinstallera ett program är vanligtvis så enkelt som att köra avinstallationsprogrammet. Dock ger felaktig programmering brukar oss problem. Det finns tillfällen när installationsmappen inte raderas. Detta kan bero på att spara eller loggfiler kvar. Mappen kan raderas på din egen tid. Det svåra är när registerpost för att programmet inte raderas. Med dessa onödiga poster kvar skulle kosta program värdefulla millisekunder i hoppa den posten. Det är därför som registret städare har en möjlighet att rensa föråldrade mjukvara poster.

Detsamma gäller också när du installerar eller uppdaterar ett program. Posterna är över och ersätts med nya om det finns nya konfigurationer. Ibland de gamla förbises men som kräver ytterligare rengöring.

Som tidigare nämnts, skulle en extra inträde orsaka ett program för att slösa millisekunder att läsa ett annat. När det finns en massa meningslösa inlägg, kanske datorer upplever ibland latens eller fördröjning. Denna fördröjning är också förvärras av ogiltiga start poster. Dessa poster erhålls vanligen från tvivelaktiga program. Detta är en annan situation som motiverar kör en renare. Städare har oftast möjlighet att ta bort Kör vid start poster.

För att reparera registret fel, kan du använda Max Utilities.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska