Gratis Computer Advice

Sådan reparere runtime fejl med registreringsdatabasen renere

Hvis du ejer en pc, du uden tvivl haft en chance for at opleve nogle computer fejl. Disse fejl, kaldet runtime fejl i IT tale, kan være alt fra bryder sammen, indefrysning eller et program, der nægter at åbne.

Hvad du måske ikke være opmærksomme på er dog, at de fleste af disse fejl er rodfæstet i en del af din computer kaldet "register". Registreringsdatabasen er en enorm database med oplysninger om, hvordan du åbner og køre hver program på din pc.

Hvert program på din PC har flere registreringsdatabasefilerne forbundet med det. Man kan forestille sig, at selv med et par dusin programmer på din PC, registreringsdatabasen er store.

Da registret er meget vigtigt, kan Windows ikke fjerne noget fra det, og i virkeligheden er undertiden filer duplikeres i registreringsdatabasen. Selv hvis programmerne er afinstalleret fra pc'en, vil din computer stadig indeholde spor af programmerne i registreringsdatabasen. Disse ekstra filer ofte føre til de fejl der er beskrevet ovenfor, og gør din computer langsommere.

Der er flere måder at angribe dette problem. En måde er at rense registreringsdatabasen manuelt. Dette er ikke anbefales, da rense registreringsdatabasen er tricky og kan skade computeren, hvis det ikke gøres rigtigt. Da registret er meget stor, er det svært at holde styr på filer i det. Hvis du ikke er en IT-ekspert, bør du undgå denne mulighed, det kan forårsage mere skade så godt.

En anden måde at håndtere problemet er ved hjælp af en type software kaldet registreringsdatabasen renere. Rengøringsmidler er designet til at gøre det beskidte arbejde for dig ved at scanne og fjerne problematiske filer. Nogle rengøringsmidler er også designet til at hjælpe dig med at organisere din registreringsdatabasen (dette kaldes defragmentering eller optimering), så din computer er effektiv.

Det anbefales, at du bruger freeware til diagnostiske formål og overlade rengøringen til en betroet, velkendt renere. Andre træk af en god renere omfatter brugervenlighed og en auto-backup funktion før hver rengøring cyklus.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska