Gratis Computer Advies

Hoe runtime error met registry cleaner

Als u eigenaar bent van een PC, u ongetwijfeld had een kans om een ​​aantal computer fouten ervaren. Deze fouten, zogenaamde runtime fouten in de IT spreken, kan van alles zijn van crashen, bevriezing of een toepassing die weigert te openen.

Wat je misschien niet bewust van is echter dat de meeste van deze fouten zijn geworteld in een deel van uw computer genaamd de "register". Het register is een enorme database met informatie over hoe u elke toepassing openen en draaien op uw pc.

Elk programma op uw pc heeft verschillende register bestanden die ermee verbonden zijn. Je kunt je voorstellen dat zelfs met een paar dozijn programma's op uw pc, het register is groot.

Aangezien het register is zeer belangrijk, Windows kan niet iets van het te verwijderen, en in feite, worden soms bestanden gekopieerd binnen het register. Zelfs als de programma's worden verwijderd van de PC, zal uw computer nog steeds sporen van de programma's in het register bevatten. Deze extra bestanden leiden vaak tot de hierboven beschreven fouten en maak uw computer trager.

Er zijn verschillende manieren om dit probleem aan te pakken. Een manier is om het register handmatig reinigen. Dit wordt niet aanbevolen omdat het schoonmaken van het register is lastig en kan de computer beschadigen als het niet goed gedaan. Aangezien het register is zeer groot, is het moeilijk om bij welke bestanden binnen te houden. Als u niet een IT-expert, moet u voorkomen dat deze optie-het kan meer kwaad dan goed doen.

Een andere manier van omgaan met het probleem is met de hulp van een soort software genaamd registry cleaner. Reinigers zijn ontworpen om het vuile werk voor u doen door het scannen en verwijderen van problematische dossiers. Sommige schoonmakers zijn ook ontworpen om u te helpen uw register te organiseren (dit heet defragmenteren of optimaliseren), zodat uw computer is efficiënt.

Het wordt aanbevolen dat u freeware gebruikt voor diagnostische doeleinden en laat de schoonmaak aan een vertrouwde, bekende schoner. Andere kenmerken van een goede reiniger omvatten gebruiksgemak en een automatische backup mogelijkheid voorafgaand aan elke reinigingscyclus.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska