Gratis Computer Advice

Hvordan å reparere runtime error med registret renere

Hvis du eier en PC, du utvilsomt hatt en sjanse til å oppleve noen datafeil. Disse feilene, kalt runtime feil i IT snakke, kan være alt fra å krasje, frysing eller et program som nekter å åpne.

Det du kanskje ikke er klar over selv, er at de fleste av disse feilene er forankret i en del av din datamaskin kalt "register". Registeret er en stor database med informasjon om hvordan du åpner og kjøre alle programmene på PC-en.

Hvert program på PC-en har flere register filer knyttet til det. Du kan forestille deg at selv med et par dusin programmer på din PC, er registret store.

Siden registret er svært viktig, kan Windows ikke fjerne noe fra den, og faktisk er noen ganger filer kopieres i registret. Selv om programmene er avinstallert fra PCen, vil datamaskinen fortsatt inneholde spor av programmene i registeret. Disse ekstra filer ofte føre til feil som er beskrevet ovenfor, og gjøre datamaskinen tregere.

Det er flere måter å angripe dette problemet. En måte er å rense registeret manuelt. Dette anbefales ikke da å rense registeret er vanskelig og kan skade datamaskinen hvis det ikke gjøres riktig. Siden registret er veldig stor, er det vanskelig å holde orden på filer i den. Hvis du ikke er en IT-ekspert, bør du unngå dette alternativet-det kan føre til mer skade enn godt.

En annen måte å håndtere problemet på er ved hjelp av en type programvare kalt registret renere. Rengjøringsmidler er designet for å gjøre det skitne arbeidet for deg ved å skanne og fjerne problematiske filer. Noen rengjøringsmidler er også designet for å hjelpe deg med å organisere registeret (dette kalles defragmentering eller optimalisere) slik at datamaskinen er effektiv.

Det anbefales at du bruker freeware for diagnostiske formål bare og la rengjøring til en klarert, velkjent renere. Andre trekk av en god renere inkluderer brukervennlighet og en auto-backup evne før hver rengjøring syklus.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska