Gratis Computer Råd

Hur att reparera runtime error med registret renare

Om du äger en dator, hade du säkert en chans att uppleva några datafel. Dessa fel, som kallas runtime fel i den tala, kan vara allt från att krascha, frysa eller ett program som vägrar att öppna.

Vad du kanske inte känner till är dock att de flesta av dessa fel är rotade i en del av din dator som kallas "registret". Registret är en enorm databas med information om hur du öppnar och köra alla program på din dator.

Varje program på datorn har flera register filer associerade med det. Du kan tänka mig att även med ett par dussin program på din dator, är registret stor.

Eftersom registret är mycket viktigt, kan Windows inte ta bort något från det, och faktiskt, ibland filer dubbleras inom registret. Även om programmen avinstalleras från datorn, kommer datorn fortfarande innehålla spår av programmen i registret. Dessa extra filer leder ofta till de fel som beskrivs ovan, och gör datorn långsammare.

Det finns flera sätt att attackera detta problem. Ett sätt är att rensa registret manuellt. Detta rekommenderas inte eftersom rengöring av registret är knepigt och kan skada datorn om det inte görs rätt. Eftersom registret är mycket stor, är det svårt att hålla reda på filerna i den. Om du inte är en IT-expert, bör du undvika det här alternativet-det kan orsaka mer skada så bra.

Ett annat sätt att hantera problemet är med hjälp av en typ av programvara som kallas registret renare. Städare är utformade för att göra det smutsiga jobbet åt dig genom att skanna och ta bort problematiska filer. Vissa rengöringsmedel är också utformade för att hjälpa dig att organisera ditt register (detta kallas defragmentering eller optimering) så datorn är effektiv.

Det rekommenderas att du använder gratisprogram för diagnostiska ändamål och lämna rengöring till en pålitlig, välkänd renare. Andra egenskaper hos en bra renare inkluderar användarvänlighet och en automatisk backup funktion före varje diskning.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska