Gratis Computer Advies

Top tips om de snelheid van uw computer

Wanneer uw PC begint te vertragen, kan het een echte binden zijn. We zijn gekomen om afhankelijk van onze computers zo veel dat het hebben van een slecht presterende PC kan ernstige gevolgen hebben op ons dagelijks leven.

Maar het hoeft niet zo te zijn. U zult versteld staan ​​van de verscheidenheid van dingen die je kunt doen om de prestaties van uw computer te verbeteren, die geen of heel weinig geld te betrekken. U hoeft niet om gewoon te accepteren dat je pc traag is en dat er niets aan kunt doen.

Ja, het is waar dat sommige oplossingen kunnen inhouden aanschaf van nieuwe onderdelen, maar er is een heleboel dingen die je kunt uitvoeren die ofwel kost je niets of bijna niets aan de prestaties van uw pc te verbeteren.

Ook zijn ze vrij gemakkelijk fixes, zodat u niet hoeft om een ​​deskundige om ze eens te proberen.

Voordat u ladingen besteden aan geld op een nieuwe pc, lees dan verder. Dus wat kan je het proberen?

Defragmenteren van je harde schijf

Windows 7 is sterk verbeterd sinds Windows XP, maar het kan nog steeds last van schijf fragmentatie in de tijd. Nieuwe programma's worden geïnstalleerd en oude krijgen verwijderen, zodat een programma kan zich op uiteenlopende delen van de schijf, waardoor inefficiënte lezen en schrijven tijden. Het uitvoeren van een defrag organiseert alle applicaties weer samen op de schijf, zodat de schijf kop heeft minder afstand te reizen.

Je kunt het draaien heel eenvoudig:

Typ gewoon 'defragmenteren' in de opdrachtregel na klikken op het menu Start, of toegang via Start> Programma's> Bureau-accessoires> Systeemwerkset. Klik op het pictogram 'Schijfdefragmentatie'. In het venster van het hulpprogramma, controleer dan de% fragmentatie van de C: schijf is (het is alleen de c:-schijf die belangrijk is, kan je negeren de andere drives). Als het meer dan 10% dan moet je defragmenteren. Vergeet niet om al uw toepassingen eerst te sluiten, en bij voorkeur start het laatste ding 's nachts als het kan enige tijd in beslag nemen.

Je moet alleen moet dit doen of twee keer per jaar.

Meer geheugen

Het stimuleren van uw geheugen kan een heel dramatisch effect van de snelheid van uw computer te hebben, vooral als het kort op het geheugen om mee te beginnen. Als je loopt met 2Gb of minder, dan bent u waarschijnlijk een grote verbetering te zien door uppen naar 3 of 4 Gb. De belangrijkste voordelen zijn een snellere opstarttijden en programma start sneller!

Geheugen of RAM tegenwoordig erg goedkoop is. Rond de $ 20 moet je kopen 1Gb aan RAM.

Je kunt je geheugen in het Configuratiescherm controleren, onder het pictogram Systeem.

De-clutter uw harde schijf

Dit is vooral belangrijk als je weinig schijfruimte hebt lopen. Het opruimen van ongebruikte bestanden en programma's is een snelle en effectieve manier om de snelheid van uw pc.

Je kunt gelukkig schoon uit alle bestanden in de map c: Windows \ Temp directory en al uw tijdelijke internetbestanden. Een goede manier om in een oogopslag zien waar alle ruimte gaat is om de 'Disk Cleanup Wizard', gevonden in accessoires te gebruiken.

En verwijder alle programma's die je niet nodig hebt. U kunt deze openen via het bedieningspaneel ..

Verwijder Opstarten en indexeren's

Door het opruimen van alle programma's die draaien op het opstarten, kan je echt de prestaties en opstarttijden. Je zou ook willen overwegen het uitschakelen elke indexering programma's en internet-add-ons - ze kan echt verlamde de prestaties op een reeds worstelen computer.

Probeer lopend 'msconfig' en bekijk de toepassingen in het tabblad 'Opstarten'. Als je kijkt door de lijst, moet u in staat om bepaalde toepassingen die u niet nodig hebt spotten - Programma-update checkers zijn goede kandidaten voor unchecking.

Tweak uw beeldscherm

Tweaken van de weergave-instellingen kan helpen, vooral als u een oudere grafische kaart. Functie van de nieuwe 'aero' in Windows 7 kan vrij grafisch intensieve worden op oudere beeldschermadapters, dus uitschakelen indien niet vereist. Veel functies kunnen worden uitgeschakeld, zoals icoon glad als uw grafische kaart is niet tot nul.

Het schoonmaken van de malware

Het is belangrijk om altijd zorgen dat u een betrouwbare up-to-date anti-virus programma. Als een extra controle uitvoeren zoiets Malwarebytes doorheen het gewoon om zeker te schoon bent.

Ruim je register

Het register regelt alles in je computer, zodat je nodig hebt om een ​​blijvend goede werking. Wees zeer voorzichtig bij het bewerken van het register als een verkeerde invoer ernstige gevolgen kan hebben. Register problemen kunnen omvatten verweesde inzendingen, rogue instellingen van malware en fragmentatie problemen.

Tenzij je volledig vertrouwen, niet zelf het register te bewerken, maar gebruik maken van een hulpprogramma die je vertrouwt om het te inspecteren voor u. Vergeet niet om het register voordat back-up om iets te veranderen.

Register fouten kan ook leiden tot ongewenste symptomen zoals blauw scherm fouten en vries ups, dus een goede registry scan is altijd een goed idee als onderdeel van uw huishouding routine.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska