Gratis Computer Advice

Beste tips for å øke hastigheten på datamaskinen

Når PCen begynner å avta, kan det være en reell bind. Vi har blitt avhengige av våre datamaskiner så mye at det å ha en dårlig utfører PC kan alvorlig innvirkning på vårt daglige liv.

Men det trenger ikke å være sånn. Du vil bli overrasket over rekke ting du kan gjøre for å forbedre datamaskinens ytelse, som involverer enten ingen eller svært lite penger. Du trenger ikke å bare akseptere at din PC er treg og at det er ingenting du kan gjøre med det.

Ja, det er sant at noen løsninger kan innebære å kjøpe nye komponenter, men det er en forferdelig mange ting du kan utføre som vil enten koster deg ingenting eller nesten ingenting for å forbedre ytelsen på PCen.

Også de er ganske enkle reparasjoner, så du trenger ikke å være ekspert for å gi dem en sjanse.

Før du bruker masse på penger på en ny PC, les videre. Så hva kan du prøve?

Defragmentere disken

Windows 7 har blitt mye bedre siden Windows XP, men det kan fortsatt lider av disk fragmentering over tid. Nye programmer blir installert og gamle blir fjernet, med det resultat at et enkelt program kan ligge på ulike deler av disken, forårsaker ineffektiv lese og skrive ganger. Gjennomføre en defrag organiserer alle programmene sammen igjen på disken, så disken hodet har mindre reiseavstand.

Du kan kjøre det ganske enkelt:

Bare skriv 'defrag' i kommandolinjen etter å ha klikket på Start-menyen, eller tilgang via Start> Programmer> Tilbehør> Systemverktøy. Klikk på "Diskdefragmentering"-ikonet. I verktøyet vinduet, sjekk% fragmentering av C: stasjonen er (det er bare c:-stasjonen som er viktig, kan du ignorere de andre stasjoner). Hvis den er større enn 10% så må du defragmentere. Ikke glem å lukke alle programmene først, og helst starte den siste ting om natten, så det kan ta litt tid å fullføre.

Du trenger bare å gjøre dette en gang eller to ganger i året.

Mer minne

Øke din hukommelse kan ha en virkelig dramatisk effekt av datamaskinens hastighet, spesielt hvis det er kort på minne til å begynne med. Hvis du kjører med 2 GB eller mindre, så er du sannsynligvis se en stor forbedring ved upping det til 3 eller 4 Gb. De viktigste fordelene er raskere oppstart ganger, og programmer starter raskere!

Minne eller RAM er veldig billig i dag. Rundt $ 20 bør kjøpe deg 1 GB RAM.

Du kan sjekke din hukommelse i Kontrollpanel, under ikonet System.

De-rot harddisken

Dette er spesielt viktig hvis du kjører lite plass på harddisken. Tømme ut ubrukte filer og programmer er en rask og effektiv måte å øke hastigheten på din PC.

Du kan gjerne rense ut alle filer i mappen C: Windows \ Temp-katalogen og alle dine Midlertidige Internett-filer. En god måte å se på et øyeblikk hvor all plassen kommer er å bruke "Diskopprydding Wizard", som finnes i tilbehør.

Og fjerne alle programmer du ikke trenger. Du får tilgang til denne via kontrollpanelet ..

Fjern Oppstart og indeksering programmer

Ved å tømme ut eventuelle programmer som kjører ved oppstart, kan du virkelig øke ytelsen og oppstartstider. Du kan også være lurt å vurdere å deaktivere eventuelle indeksering programmer og internett Add-ons - de kan virkelig ødelegge ytelsen på en allerede sliter datamaskin.

Prøv å kjøre "msconfig" og sjekk ut programmene i "Startup" fanen. Hvis du ser gjennom listen, bør du være i stand til å oppdage visse programmer du ikke trenger - Program oppdatering brikker er gode kandidater for fjerne merkingen.

Tweak skjermen

Tweaking av skjerminnstillingene kan hjelpe, spesielt hvis du har en eldre grafikkort. Den nye "aero"-funksjonen i Windows 7 kan være ganske grafikk intensive på eldre skjermkort, så deaktivere den hvis ikke nødvendig. Mange funksjoner kan deaktiveres slik som ikonet utjevning hvis grafikkortet er ikke skjerpet.

Rydde opp Malware

Det er viktig å alltid sikre at du har en pålitelig up-to-date anti-virus program. Som en ekstra sjekk kjøre noe som Malwarebytes gjennom det bare for å være sikker på at du er ren.

Ryddig registeret

Registeret styrer alt i datamaskinen slik at du trenger å holde den yter godt. Vær veldig forsiktig når du redigerer registret som en feil oppføring kan ha alvorlige konsekvenser. Registret problemer kan omfatte foreldreløse oppføringer, rogue innstillinger fra Malware og fragmentering problemer.

Med mindre du er helt trygg, ikke redigerer registret selv, men bruke et verktøy du stoler på til å inspisere det for deg. Husk å ta sikkerhetskopi av registeret før du endrer noe.

Register feil kan også forårsake uønskede symptomer som blå skjerm feil og fryse ups, så et godt register scan er alltid en god idé som en del av din rengjøring rutine.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska