Gratis Computer Råd

Top tips för att snabba upp din dator

När datorn börjar avta, kan det vara en riktig knipa. Vi har kommit att bero på våra datorer så mycket att ha ett dåligt utförande PC allvarligt kan påverka vår vardag.

Men det behöver inte vara så. Du kommer bli förvånad över de olika saker du kan göra för att förbättra datorns prestanda, som involverar antingen ingen eller mycket lite pengar. Du behöver inte bara acceptera att din dator är långsam och att det finns inget du kan göra åt det.

Ja, det är sant att vissa lösningar kan innebära inköp av nya komponenter, men det finns en massa saker som du kan utföra som antingen kostar dig inget eller nästan ingenting för att förbättra datorns prestanda.

Också de är ganska lätt fixar, så du behöver inte vara expert för att ge dem ett försök.

Innan du spendera massor av pengar på en ny dator, läs vidare. Så vad kan du prova?

Defragmentera hårddisken

Windows 7 har förbättrats kraftigt sedan Windows XP, men det kan ändå drabbas av diskfragmentering över tiden. Nya program får installeras och gamla få bort, med resultatet att ett enda program kan finnas på skilda delar av disken, orsakar ineffektiv läsa och skriva tider. Att utföra en defrag organiserar alla program tillsammans igen på disken, så skivan huvudet har mindre avstånd att resa.

Du kan köra det ganska enkelt:

Bara typ "defrag" i kommandoraden efter att klicka på Start-menyn, eller via Start> Program> Tillbehör> Systemverktyg. Klicka på "Diskdefragmenteraren" ikonen. I verktyget fönstret, kontrollera% fragmentering av enhet C: är (det är bara c: enhet som är viktigt, kan du ignorera andra enheter). Om det är större än 10% måste du defragmentera. Glöm inte att stänga alla program först, och helst starta den sista natten som det kan ta lite tid att slutföra.

Du ska bara behöva göra detta en eller två gånger om året.

Mer minne

Öka ditt minne kan ha en riktigt dramatisk effekt på datorns hastighet, särskilt om det är ont om minne till att börja med. Om du kör med 2GB eller mindre, så är du sannolikt att se en stor förbättring genom att upping det till 3 eller 4 Gb. De främsta fördelarna är snabbare starttider, och programmen startar snabbare!

Memory eller RAM är väldigt billigt idag. Runt $ 20 borde köpa dig 1 GB RAM.

Du kan kontrollera ditt minne i Kontrollpanelen, under ikonen System.

De-röran din hårddisk

Detta är särskilt viktigt om du kör slut på hårddiskutrymme. Rensa ut oanvända filer och program är ett snabbt och effektivt sätt att snabba upp din dator.

Du kan gärna rensa ut alla filer i mappen C: Windows \ Temp-katalogen och alla dina tillfälliga Internet-filer. Ett bra sätt att se en översikt där allt utrymme kommer att använda "guiden Diskrensning", som finns i Tillbehör.

Och ta bort alla program som du inte behöver. Du kan komma åt detta via kontrollpanelen ..

Ta bort autostart och indexering program

Genom att rensa ut eventuella program som körs vid start, kan du öka verkligen prestanda och starttider. Du kanske också vill överväga att inaktivera eventuella indexering program och Internet-tillägg - de kan verkligen lamslå prestanda på en redan kämpar dator.

Prova att köra "msconfig" och kolla in programmen i "Autostart"-fliken. Om du tittar igenom listan, bör du kunna upptäcka vissa program som du inte behöver - programuppdateringen pjäser är goda kandidater för att avmarkera.

Tweak din bildskärm

Tweaking bildskärmsinställningarna kan hjälpa, särskilt om du har ett äldre grafikkort. Den nya "Aero-funktionen i Windows 7 kan vara ganska grafikintensiva på äldre grafikkort, så avaktivera den om den inte behövs. Många funktioner kan inaktiveras såsom ikon utjämning om ditt grafikkort är inte upp till noll.

Städa Malware

Det är viktigt att alltid se till att du har en tillförlitlig up-to-date anti-virus program. Som en extra kontroll kör något liknande Malwarebytes igenom det bara för att vara säker på att du är ren.

Städa ditt kansli

Registret styr allt i datorn så du behöver för att prestera bra. Var mycket försiktig när du redigerar registret som en felaktig inmatning kan få allvarliga följder. Kansli problem kan omfatta anonyma inlägg, oseriösa inställningar från skadlig kod och fragmentering problem.

Om du inte är helt säker, varken redigerar registret själv men använder ett verktyg som du litar på att inspektera det för dig. Kom ihåg att säkerhetskopiera registret innan du ändrar något.

Registret fel också kan orsaka oönskade symptom som blå skärm fel och ups frysa, så ett bra register scan är alltid en bra idé som en del av din städning rutin.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska