Gratis Computer Advice

Hvorfor computere langsommere med tiden?

Alle computere langsommere med tiden - det er bare et faktum, ligesom aldring og politikerne lyver for at få vores stemme. Og ligesom dem, kan en langsom computer køre dig til vanvid. Så hvad sker der?

Hvis du tænker på din harddisk som et arkivskab det bliver lettere at forstå. Forestil dig en arkivskab, hvor filer er tilføjet og flyttede hundredvis eller tusindvis af gange i timen. En hvor mange filer, som kun bruges til et par minutter, er fejlagtigt holdt for evigt. En hvor forskellige mennesker fil tingene på forskellige måder. Kan du forestille dig, hvad et rod det ville ende op som efter et par dage?

Computerens harddisk er nøjagtig det samme. Selv den simpleste opgave, der udføres, kan involvere åbning og lukning mange filer. Browsing på internettet er endnu værre, som hver gang du ser på en side, kan du downloade dig de oplysninger, som vil blive vist på din harddisk. Teoretisk når du er færdig surfing for dagen, skal alle de midlertidige filer, som du har kigget på automatisk blive slettet. Men mange browsere ikke gør dette.

Slutresultatet er, at din harddisk bliver bare mere og mere tilstoppet med filer og flere filer. Også, som computere er yderst kompliceret med mange programmer kørende på samme tid, fejl uundgåeligt krybe i. Selv en mindre fejl på, for eksempel, kan placeringen af ​​den fil, som du forsøger at åbne kraftigt bremse tingene ned, mens computeren har at begynde at grave rundt for at finde, hvad den har brug for.

At forsøge at gøre orden i det kaos, computere bruge nogle menneske-stil genveje. De har mapper til at fortælle dem, hvor de kan finde filerne på disken, for at spare søge via det hele hver gang. Og de har en database kaldet en registratur, der holder oplysninger om de indstillinger og præferencer for alle de programmer, der er indlæst på pc'en. Det er sådan, de programmer, vide, at du foretrækker den pink og grøn farve ordningen i stedet for den sorte og røde, og så videre.

Når du tænker på antallet af programmer på en pc (hundreder eller tusinder), og antallet af indstillinger eller præferencer, som hver kan have (hundreder eller tusinder) kan du begynde at forestille sig, hvordan enorme registreringsdatabasen er. At være så enorme, og så vigtig, det tager kun et par fejl at krybe, og det efterlader pc'en til at forsøge at finde ud af, hvad det rigtige svar er. Det kan virkelig bremse tingene ned.

Så bortset fra at sætte en mursten gennem skærmen, er der en løsning? Heldigvis er der, og det er ikke så forskellig fra den måde, som du ville sortere ud af din gammeldags arkivskab.

Først at komme af med alle de junk, der var nyttigt én gang, men er ikke nyttigt noget mere virkelig kan fremskynde tingene. Sletning af midlertidige filer kan gøre en enorm forskel.

For det andet, kan du fremskynde file-adgang ved at holde filer helhed. Hvis du havde et enkelt dokument på 8 sider i dit arkivskab, ville det være hurtigere at finde, hvis du holdt alle 8 sider sammen, snarere end i 8 forskellige steder, ville det ikke? På grund af den måde, at data lagres på en disk, er det ofte bruger mindre samlede diskplads til at gemme dele af en fil på forskellige steder. For et stykke tid dette er OK. Til sidst, når dette sker for hver enkelt fil, det begynder at bremse tingene ned igen. Løsningen er at defragmentere dine filer, eller holde dem i ét stykke. Pc'en har et hjælpeprogram på det (File Defragmenter eller Defrag), som kan gå gennem hele disken og lægge filerne sammen igen. Det tager et stykke tid, men det er værd at køre det lejlighedsvis - måske en gang om måneden.

Endelig kan Registry blive løst. Efter et stykke tid det ender i et rod med fejl bremse mange af de programmer. Disse fejl kan fastgøres manuelt, men der er to problemer. Først Registry er kæmpe, så det er virkelig en super-human opgave. Den anden er, at hvis du ikke ved hvad du gør, kan du gøre tingene en million gange værre. Kan du huske den "blå skærm helvede ', der bruges til at ske i gamle dage? Hvis du rodet op i registreringsdatabasen, kan du genopleve den erfaring nu!

Løsningen er at bruge en registreringsdatabasen renere program, som vil tage en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, før det gør noget, bare i tilfælde. Så er det ved, hvor at lede efter problemer, og hvordan du løser dem uden at forårsage yderligere problemer. Det kan virkelig fremskynde tingene op igen.

Bare være klar over, at nogle gange vil du få mærkelige effekter. En, som jeg har bemærket er, at efter at køre en registreringsdatabasen renere, er at synkronisere min gamle PDA ikke. Det er ikke et stort problem - jeg bare nødt til at køre installationsprogrammet til PDA igen, og det er fint. Det kan lyde som en besvær, men det er det værd for den store forbedring i computerens hastighed, som jeg har fået.

Det er nemt at tro, at din computer ikke kan have genereret eventuelle registreringsdatabasen fejl, så hvad er pointen i at køre en registreringsdatabasen renere program. Alt jeg kan foreslå, er at forsøge at køre en scanning og se, hvor mange fejl, du får. Du kan normalt køre en scanning for ingenting, og hvis du har mindre end 100 fejl, jeg vil blive overrasket!

Du kan få en gratis registreringsdatabasen scanning med Max Utilities.

Jeg var ved at blive vanvittig af min PC bremse ned til en snegle tempo. Da jeg var på nippet til at trække alle mine hår ud jeg endelig fundet ud af at gøre tingene kører meget hurtigere. Det er billigere end at købe en ny pc og hjælper med fodre min behov for hastighed!Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska