Gratis Computer Advies

Waarom doen computers vertragen loop van de tijd?

Alle computers vertragen met de tijd - het is gewoon een feit van het leven, zoals de vergrijzing en politici liegen om onze stemming te krijgen. En, net als zij, een trage computer kunt u rijden naar afleiding. Dus wat is er aan de hand?

Als je van je harde schijf als een archiefkast wordt het makkelijker te begrijpen. Stel je een archiefkast waar de bestanden worden toegevoegd en verplaatst honderden of duizenden keren per uur. Een waar veel bestanden die alleen worden gebruikt voor een paar minuten worden ten onrechte voor altijd bewaard. Een waar verschillende mensen bestand dingen op verschillende manieren. Kun je je voorstellen wat een puinhoop het zou eindigen als na een paar dagen?

Harde schijf van uw computer is precies hetzelfde. Zelfs de eenvoudigste taak die wordt uitgevoerd kunnen betrekken openen en sluiten van veel bestanden. Surfen op het internet is nog erger als elke keer dat je kijkt naar een pagina, kunt u de informatie die zal worden weergegeven op uw harde schijf te downloaden. Theoretisch, wanneer u klaar bent met surfen voor de dag, alle tijdelijke bestanden die je hebt gekeken naar moet worden automatisch verwijderd. Maar veel browsers doen dit niet.

Het eindresultaat is dat uw harde schijf wordt alleen maar meer en meer verstopt met bestanden en meer bestanden. Ook, zoals computers uiterst ingewikkeld met veel programma's draaien op hetzelfde moment, fouten onvermijdelijk kruipen inch Zelfs een kleine fout op, bijvoorbeeld, de locatie van het bestand dat u probeert te openen sterk kan vertragen dingen terwijl de computer heeft om te beginnen graven om uit te vinden wat het nodig heeft.

Om te proberen en orde in de chaos, computers gebruik wat menselijk-stijl korte bezuinigingen. Ze hebben directories om hen te vertellen waar om bestanden te vinden op de harde schijf, op te slaan zoeken door de hele zaak elke keer. En ze hebben een database genaamd een register, waarin de details van de instellingen en voorkeuren voor alle programma's die worden geladen op de pc houdt. Dat is hoe de programma's weten dat u liever de roze en groene kleurstelling in plaats van de zwarte en rode, enzovoort.

Als je denkt aan het aantal programma's op een PC (honderden of duizenden), en het aantal instellingen of voorkeuren die elk kunnen hebben (honderden of duizenden) kunt u beginnen te stellen hoe groot het register is. Omdat het zo groot en zo belangrijk, het duurt maar een paar fouten te kruipen en het verlaten van de PC om te proberen en uit te vinden wat het juiste antwoord is. Dit kan echt dingen vertragen.

Dus, afgezien van het zetten van een steen door het scherm, is er een oplossing? Gelukkig is er, en het is niet zo verschillend van de manier waarop je zou sorteren van uw ouderwetse archiefkast.

Ten eerste het wegwerken van alle rommel die nuttig was ooit, maar is niet nuttig meer kan echt dingen te versnellen. Tijdelijke bestanden verwijdert, kan een groot verschil maken.

Ten tweede, kunt u de snelheid van file-toegang door het houden van bestanden geheel. Als u een document van 8 pagina's in uw archiefkast had, zou het sneller te vinden als je alle 8 pagina's aan elkaar, in plaats van bewaard in 8 verschillende locaties zijn, zou het niet? Vanwege de manier waarop de gegevens worden opgeslagen op een schijf gebruikt het vaak minder totale schijfruimte delen van een bestand opgeslagen op verschillende locaties. Voor een tijdje is dit OK. Uiteindelijk, wanneer dit gebeurt voor elk bestand, het begint te vertragen dingen weer. De oplossing is om te defragmenteren uw bestanden, of bewaar ze in een stuk. Uw PC heeft een hulpprogramma op het (File Defragmenter of Defrag) die kan gaan door de hele schijf en zet de bestanden weer in elkaar. Het duurt een tijdje, maar het is de moeite waard draait het af en toe - misschien een keer per maand.

Ten slotte kan het register worden uitgezocht. Na een tijdje belanden in een puinhoop met fouten vertragen veel van de programma's. Deze fouten kunnen handmatig worden vastgesteld, maar er zijn twee problemen. Ten eerste het register is enorm, dus het is echt een super-menselijke taak. De tweede is dat, als je niet weet wat je doet, kun je dingen een miljoen keer erger. Herinnert u zich de 'blauwe scherm hel' die vroeger te gebeuren in de oude dagen? Als je rotzooi up van het register kunt u de ervaring herbeleven nu!

De oplossing is om een ​​register cleaner programma, dat een back-up van het register zal duren voordat het iets voor het geval dat wel gebruiken. Dan weet hij waar hij moet zoeken voor problemen en hoe ze op te lossen zonder dat verdere problemen. Dit kan echt dingen te versnellen opnieuw.

Wees ervan bewust dat het soms zal je vreemde effecten krijgen. Een die ik heb gemerkt is dat, na het uitvoeren van een register cleaner, synchroniseren van mijn oude PDA niet werkt. Het is niet een groot probleem - ik heb net om het installatieprogramma voor de PDA opnieuw uit te voeren en het is prima. Het klinkt misschien als een gedoe, maar het is de moeite waard voor de enorme verbetering in de snelheid van de computer die ik heb opgedaan.

Het is gemakkelijk om te denken dat uw computer geen fouten in het register kan hebben gegenereerd, dus wat is het punt van het runnen van een register cleaner programma. Alles wat ik kan voorstellen is probeer je een scan en zie hoeveel fouten je krijgt. U kunt meestal een scan voor niets, en als je minder dan 100 fouten ik zal versteld staan!

U kunt een gratis register scan te krijgen met Max Utilities.

Ik werd gek gedreven door mijn pc vertragen om een ​​slakken tempo. Toen ik op de rand van het trekken van al mijn haren uit ik eindelijk ontdekt hoe de dingen lopen een stuk sneller. Het is goedkoper dan het kopen van een nieuwe pc en helpt voeden mijn behoefte aan snelheid!Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska