Gratis Computer Advice

Hvorfor bremse datamaskiner har ned over tid?

Alle datamaskiner tregere med tiden - det er bare et faktum av livet, som aldring og politikere lyver for å få vår stemme. Og, som dem, kan en treg datamaskin kjøre deg til distraksjon. Så hva er det som skjer?

Hvis du tenker på harddisken som et arkivskap det blir lettere å forstå. Tenk deg et arkivskap der filene er lagt til og flyttet hundrevis eller tusenvis av ganger i timen. En hvor mange filer som bare brukes i noen minutter er feilaktig holdt alltid. En hvor forskjellige folk fil ting på forskjellige måter. Kan du forestille deg hva et rot det ville ende opp som etter et par dager?

Datamaskinens harddisk er akkurat det samme. Selv det enkleste oppgave som utføres kan involvere å åpne og lukke flere filer. Surfer på Internett er enda verre som hver gang du ser på en side, laster du den informasjonen som kommer til å bli vist på harddisken. Teoretisk, når du er ferdig med å surfe for dagen, bør alle midlertidige filer som du har sett på slettes automatisk. Men mange nettlesere ikke gjør dette.

Sluttresultatet er at harddisken blir bare mer og mer tett opp med filer og flere filer. Også, som datamaskiner er svært komplisert med mange programmer som kjører samtidig, feil uunngåelig krype i. Selv en mindre feil på, for eksempel, kan plasseringen av filen som du prøver å åpne sterkt bremse ned ting mens maskinen har å begynne å grave rundt for å finne det den trenger.

Å prøve og gjøre orden ut av kaos, datamaskiner bruker noen human-stil snarveier. De har kataloger for å fortelle dem hvor de skal finne filer på disken, for å spare lete gjennom hele greia hver gang. Og de har en database kalt en Registry, som holder detaljer om innstillinger og preferanser for alle programmene som er lastet inn på PC-en. Det er hvordan programmene vet at du foretrekker den rosa og grønne farger i stedet for svart og rød en, og så videre.

Når du tenker på hvor mange programmer på en PC (hundrevis eller tusenvis), og antallet innstillinger eller preferanser som hver kan ha (hundrevis eller tusenvis) kan du begynne å forestille seg hvor enorme registeret er. Å være så stort, og så viktig, det tar bare noen få feil å krype og den forlater PC for å prøve og finne ut hva det riktige svaret er. Dette kan virkelig langsom ting ned.

Så, bortsett fra å sette en murstein gjennom skjermen, er det en løsning? Heldigvis er det, og det er ikke så forskjellig fra den måten at du vil sortere ut gammeldags arkivskap.

For det første å bli kvitt alt søppelet som var nyttig en gang, men er ikke nyttig lenger kan virkelig fart på sakene. Slette midlertidige filer kan gjøre en stor forskjell.

Dernest kan du øke hastigheten på fil-tilgang ved å holde filer helhet. Hvis du hadde et enkelt dokument på åtte sider i arkivskap, ville det være raskere å finne hvis du holdt alle åtte sider sammen, snarere enn i åtte forskjellige steder, ville det ikke? På grunn av måten dataene er lagret på en disk bruker den ofte mindre total diskplass til å lagre deler av en fil på forskjellige steder. For en stund dette er OK. Til slutt, når dette skjer med hver enkelt fil, begynner det å bremse ting ned igjen. Løsningen er å defragmentere filene dine, eller holde dem i ett stykke. PCen har et verktøy på den (File Defragmenter eller Defrag) som kan gå gjennom hele disken og sette filene sammen igjen. Det tar en stund, men det er vel verdt å kjøre det av og til - kanskje en gang i måneden.

Endelig kan registeret bli sortert ut. Etter en stund det ende opp i et rot med feil bremse ned mange av programmene. Disse feilene kan fikses manuelt, men det er to problemer. For det første registeret er stort, så det er virkelig en super-menneske oppgave. Det andre er at hvis du ikke vet hva du gjør, kan du gjøre ting en million ganger verre. Husker du den "blå skjerm helvete" som brukes til å skje i gamle dager? Hvis du rotet opp i registeret kan du gjenoppleve opplevelsen nå!

Løsningen er å bruke et register renere program, som vil ta en sikkerhetskopi av registeret før den gjør noe bare i tilfelle. Så den vet hvor du skal lete etter problemer og hvordan du løser dem uten å forårsake ytterligere problemer. Dette kan virkelig fart på sakene igjen.

Bare vær klar over at noen ganger vil du få merkelige effekter. En som jeg har lagt merke til er at, etter å ha kjørt et register renere, ikke synkronisere min gamle PDA ikke fungere. Det er ikke et stort problem - jeg må bare kjøre installasjonsprogrammet for PDA igjen, og det er greit. Det kan høres ut som en problemfri, men det er verdt det for stor forbedring i datamaskinens hastighet som jeg har fått.

Det er lett å tenke at datamaskinen ikke kan ha generert noen registret feil, så hva er poenget med å kjøre en registret renere program. Alt jeg kan foreslå er å prøve å kjøre en scan og se hvor mange feil du får. Du kan vanligvis kjøre en scan for ingenting, og hvis du har mindre enn 100 feil jeg vil bli overrasket!

Du kan få en gratis registret scan med Max Utilities.

Jeg ble drevet gal av min PC bremse ned til en snegler tempo. Da jeg var på nippet til å trekke alt håret mitt ut jeg endelig funnet ut hvordan du kan gjøre ting løpe mye raskere. Det er billigere enn å kjøpe en ny PC, og hjelper mate mitt behov for fart!Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska