Gratis Computer Advies

Waarom moet je Windows register schoon

De meeste van ons hebben hen en vinden computers van onschatbare waarde, maar vooral als jij de jouwe veel, is er waarschijnlijk gaat om een ​​moment dat je je realiseert dat alles is vertraagd gekomen - misschien veel. Er zijn tal van redenen waarom dit kan gebeuren, maar een van de meest voorkomende redenen is dat je nodig hebt om je register schoon te maken.

Uw register registreert eigenlijk alles wat er gebeurt op uw computer. Het registreert gegevens over bezoeken aan websites, programma installaties, informatie over essentiële programma's en drivers, zoals DLL-bestanden, enzovoort. Deze sleutels worden opgeslagen in het register bestand en hulp programma's te draaien. Kortom, het is een soort kaart die laat zien waar alles gaat in je computer en hoe alles in elkaar past. Als u een Windows-computer, heb je een register.

Het probleem is, veel van dit register informatie is alleen handig voor een korte tijd, waarna het gewoon klompen dingen; uw computer te sorteren door al deze nutteloze informatie te krijgen om de spullen die echt loopt de computer, dus dingen alleen langer duren om erachter te komen. Dus het probleem is, als je veel van deze bestanden op uw computer die niet langer bruikbaar zijn en zijn gewoon volstoppen dingen, het kan dingen veel langzamer. Je moet ook weten dat Windows verwijdert nooit registervermeldingen op zijn eigen, wat betekent dat het aan u om het te doen. Dat is wanneer een register scan en schoon kan van pas komen.

Wanneer moet je een scan te doen?

Het is een goed idee om een ​​scan te doen voor een register scan en schoon op regelmatige basis, zelfs als u geen problemen met de prestaties opmerkt. Als u uw computer veel gebruikt, zou je zelfs willen een registry scan uit te voeren op een wekelijkse basis. Als je het eigenlijk merkt performance problemen, zoals als de dingen beginnen te lopen heel, heel langzaam, programma "hangen" op u als ze proberen te openen, en je merkt gewoon dat je de dingen niet zo snel of in kunt doen zo gestroomlijnde wijze zoals gewoonlijk, je zeker nodig hebt om je register schoon te maken. En zul je zeker nodig hebt om een ​​register scan uit te voeren en te reinigen als je programma's te verwijderen, aangezien Windows uninstallers niet de totaliteit van hun programma's te verwijderen.

Voordat u een register scan uit te voeren en te reinigen

Voordat u een register scan uit te voeren en te reinigen, hoewel, zorg ervoor dat je een back-up van de huidige register in het geval u problemen hebt. De meeste register schoonmaken programma's hebben een back-up functie, dus je moet profiteren van het. Dan moet je gewoon in staat zijn om een ​​scan (een grondige scan is best de eerste keer dat je het doet, en dan kun je gewoon doen een basis quick scan daarna tenzij u programma's te verwijderen) doen.

Schoonmaken van uw register

Er zijn veel programma's die er zijn gratis of shareware en dat uw register kan schoonmaken voor u zeer effectief. Doe een Google-zoekopdracht naar een te vinden. Als je heel de computer savvy, is het ook mogelijk om te proberen om uw register handmatig schoon te maken, maar dit is zeer tijdrovend, omslachtig en moeilijk te doen, zelfs voor iemand die weet computers zeer, zeer goed. Daarom is het bijna altijd het beste om een ​​backup van het register te doen en laat een van de vele grote register schoonmaken programma's die er te doen het werk voor u.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska