Gratis Computer Advice

Hvorfor du trenger å rense Windows-registret

De fleste av oss har dem og finne datamaskiner uvurderlig, men særlig hvis du bruker din mye, er det sannsynligvis kommer til å komme en tid når du innser alt har bremset ned - kanskje mye. Det er mange grunner til dette kan skje, men en av de vanligste grunnene er at du trenger å rense registeret.

Registeret registrerer i utgangspunktet alt som skjer på datamaskinen. Den registrerer informasjon om besøk på nettsteder, program installasjoner, informasjon om viktige programmer og drivere, for eksempel DLL-filer, og så videre. Disse tastene er lagret i registret filen og hjelpe programmer kjøres. I utgangspunktet er det et slags kart som viser hvor alt går i datamaskinen og hvordan alt passer sammen. Hvis du har en Windows-maskin, har du et register.

Problemet er, mye av dette registeret informasjon er bare nyttig for en kort tid, etter som tiden det bare tresko ting opp, datamaskinen har til å sortere gjennom alt dette unyttig informasjon for å få til ting som virkelig kjører datamaskinen, så ting bare ta lengre tid å finne ut. Så problemet er, hvis du har mange av disse filene på datamaskinen som ikke lenger er nyttig og er rett og slett fylle opp ting, kan det gjøre ting tregere mye. Du bør også vite at Windows aldri fjerner registeroppføringer på egen hånd, noe som betyr at den faller til deg å gjøre det. Det er da et register scan og ren kan komme godt med.

Når bør du gjøre et søk?

Det er en god idé å gjøre et søk for en registret skanne og rense på regelmessig basis, selv om du ikke merke noen problemer med ytelsen. Hvis du bruker datamaskinen mye, kan du selv ønsker å kjøre et register scan på en ukentlig basis. Hvis du faktisk merker ytelsesproblemer, for eksempel hvis ting begynner å kjøre veldig, veldig sakte, programmer "henge opp" på deg som de prøver å åpne, og du bare legge merke til at du ikke kan gjøre ting så raskt eller i så strømlinjeformet måte som vanlig, du definitivt trenger å rense registeret. Og du vil definitivt trenger å kjøre en registret skanne og rense Hvis du avinstallere programmer, siden Windows uninstallers ikke fjerner helheten av sine programmer.

Før du utfører en registret skanne og rense

Før du utfører en registret skanne og rense, men sørg for at du gjør en sikkerhetskopi av gjeldende registret i tilfelle du har noen problemer. De fleste register rensning programmene har en backup-funksjon, slik at du bør dra nytte av det. Deretter bør du bare være i stand til å gjøre et søk (en grundig skanning er best første gang du gjør det, og så kan du bare gjøre en grunnleggende rask skanning etterpå med mindre du avinstallere programmer).

Rense registeret

Det er mange programmer der ute som er gratis eller shareware, og som kan rense registeret for deg veldig effektivt. Gjør et Google-søk for å finne en. Hvis du er veldig datamaskinen kunnskapsrike, er det også mulig å prøve å rense registeret manuelt, men dette er svært tidkrevende, tungvint og vanskelig å gjøre selv for noen som vet datamaskiner veldig, veldig godt. Derfor er det nesten alltid best å gjøre en sikkerhetskopi av registret, og deretter la en av de mange flotte register-rensing programmer der ute gjøre jobben for deg.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska