Gratis Computer Råd

Varför du behöver rengöra Windows-registret

De flesta av oss har dem och hitta datorer ovärderlig, men speciellt om du använder din mycket, är det antagligen kommer att komma en tid när du inser allt har avtagit - kanske en hel del. Det finns massor av orsaker till varför detta kan inträffa, men en av de vanligaste orsakerna är att du behöver rengöra ditt register.

Registret registrerar i princip allt som händer på din dator. Den registrerar uppgifter om besök på webbplatser, installationer program, information om viktiga program och drivrutiner, t.ex. DLL-filer, och så vidare. Dessa nycklar lagras i registret filen och hjälpprogram körs. I grunden är det en sorts karta som visar var allt går i datorn och hur allt hänger ihop. Om du har en Windows-dator, har du ett register.

Problemet är, en hel del av detta register information är endast användbar för en kort tid, varefter det bara täpper upp saker, datorn har att sortera igenom all denna värdelös information att komma till saker som verkligen kör datorn, så saker bara ta längre tid att räkna ut. Så problemet är, om du har en hel del av dessa filer på din dator som inte längre är användbara och helt enkelt belamra upp saker, kan det göra saker sakta ner en hel del. Du bör också veta att Windows aldrig bort registerposter på egen hand, vilket innebär att den faller till dig att göra det. Det är då ett register scan och ren kan komma till hands.

När ska du göra en genomsökning?

Det är en bra idé att göra en genomsökning av ett register scan och rensa regelbundet, även om du inte märker några prestandaproblem. Om du använder datorn en hel del, kanske du även vill köra ett register scan på veckobasis. Om du märker faktiskt prestandaproblem, t.ex. om saker börjar köra mycket, mycket långsamt, program "hänga upp" på dig som de försöker att öppna, och du bara märker att du inte kan göra saker så snabbt eller i så strömlinjeformad mode som vanligt, behöver du definitivt att rengöra ditt register. Och du behöver definitivt att köra ett register scan och rensa om du avinstallerar program, eftersom Windows uninstallers inte bort helheten av sina program.

Innan du utför ett register scan och rensa

Innan du utför ett register scan och ren, men se till att du gör en säkerhetskopia av den aktuella registret om du har några problem. De flesta registren rensningen program har en backup-funktion, så du bör dra nytta av det. Då bör du helt enkelt kunna göra en scan (en grundlig genomsökning är bäst första gången du gör det, och då kan du helt enkelt göra en grundläggande snabbanalys därefter om du inte avinstallera program).

Rengöring av registret

Det finns massor av program där ute som är gratis eller shareware och som kan rensa ditt register för dig mycket effektivt. Gör en Google-sökning för att hitta en. Om du är mycket dator kunniga, är det också möjligt att försöka rensa registret manuellt, men det är väldigt tidskrävande, besvärlig och svår att göra även för någon som känner datorer mycket, mycket väl. Därför är det nästan alltid bäst att göra en säkerhetskopia av registret och sedan låta en av de många stora register-rensningen program där ute gör jobbet åt dig.Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Nederlands, Norsk, Polski, Português do Brasil, Suomi, Svenska